Noutati

Sedinte de consiliere

sedinte de consiliere     In cadrul sedintelor de consiliere si training oferite de ProStudio modelele invata despre factorii motivationali si falsele piste pe care adeseori ele tind sa le aleaga deoarece ideea de scurtatura gadila si incanta urechile tuturor.

    Banii sunt un punct de reper foarte des intalnit in ceea ce priveste luarea deciziilor, insa nu in mod obligatoriu si cel mai eficient, sau care sa iti faciliteze sursa de motivare pe termen lung fara a provoca dezechilibre, frustrari si dorinta de a renunta. Intr-adevar banii sunt importanti pana la un anumit punct, dar acestia nu ar trebui sa va rapeasca intreaga atentie. Daca va concentrati doar pe ideea de a face bani ca factor motivational principal, sau ca element decizional, riscati sa esuati, sau sa va abateti de la ceea ce v-ati propus.

    Trebuie sa existe un scop mult mai puternic, care sa fie ancorat in ceea ce faceti, sau care sa fie in stransa legatura cu activitatea voastra. Daca banii constituie singurul factor care va pune in miscare veti realiza ca la intampinarea primelor probleme (si pe care cu siguranta le veti intalni) acestia nu mai sunt un factor motivational suficient de puternic incat sa va determine sa va mentineti concentrati, consecventi si perseverenti. Drept dovada, de foarte multe ori oamenii renunta pentru ca “de ce-ul” este cu mult prea slab, insuficient, superficial.

    De asemenea e teribil sa iei decizii  bazandu-te numai pe un singur factor. Orice decizie bazata in totalitate pe bani, cu siguranta e o decizie care din start are un final tragic.

    Sa te concentrezi pe ceva cu intr-adevar important, un scop, un de ce pertinent, o solutie, o viziune care se afla in stransa legatura cu abilitatile, competentele, valorile, personalitatea si puterea ta de a schimba ideile in actiuni e cu mult mai eficient, care poate face fata problemelor mult mai usor, care poate rezista mult mai bine in timp tocmai datorita resurselor pe care tu le salasluiesti in interiorul tau si pe care le poti inmulti la nesfarsit.

    Desi banii sunt ceea ce isi doresc oamenii cel mai mult, ar trebui sa intelegeti ca banii nu sunt decat un produs secundar al unui scop cu adevarat superior, care atunci cand e urmarit si atins aduce si bani. Asadar, concentrate-va pe ceva mai maret, mai important, care sa va dea valoare ca oameni, care sa va faca placere, sau pe care l-ati face pe gratis, dar care datorita valorii pe care o aduceti prin felul vostru de a fi sa va aduca castiguri reale.

    Propuneti-va sa rezolvati o problema reala sau urmariti un tel valoros, apoi concentrati-va si munciti pentru asta. Iar banii vor veni.

19 ianuarie 2017,
1144 vizualizari
Acest site foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla AICI mai multe informatii!